Over ons

Aloysius De Roosten
Inspiratie voor dromen

Aloysius De Roosten is een kleinschalige vmbo-t school waar leerlingen en docenten elkaar persoonlijk kennen. Bij Aloysius De Roosten staat het totale mens-zijn centraal. Naast de cijfers is ook het ontwikkelen van vaardigheden voor morgen en persoonsvorming van belang zodat zij nu en in de toekomst kunnen bijdragen aan een mooie wereld voor henzelf en hun omgeving. 
Aloysius De Roosten staat voor kwalitatief goed onderwijs en zelfontplooiing van leerlingen in een rijke leer- en leefomgeving. In de onderbouw biedt de school een determinatieperiode aan. Dat wil zeggen dat naast leerlingen met een vmbo-t advies (theoretische leerweg) ook leerlingen met  een vmbo-k(g)t advies (kader (gemengd) theoretische leerweg) welkom zijn, indien de basisschool heeft aangegeven dat ze perspectief hebben om op vmbo-t niveau te kunnen uitstromen.

De school is gevestigd in een modern en nieuw schoolgebouw. Binnen Aloysius De Roosten wordt gewerkt volgens het onderwijskundig concept Inspirion. Uitgangspunten voor Inspirion zijn het opdoen van kennis, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het krijgen van inzicht in sociale verhoudingen en het begeleiden van leerlingen om een goed mens te worden. Bij Inspirion draait het om ontdekken, onderzoeken, oplossen, samenwerken, creativiteit  en andere belangrijke vaardigheden die leerlingen een voorsprong geven in de maatschappij. Aloysius De Roosten is een Parmant School en biedt onderwijs aan ongeveer 390 leerlingen.

Bij Aloysius De Roosten is de volgende vacature beschikbaar: