Over ons

Vrijeschoolonderwijs met hoofd, hart en handen
Op de Vrijeschool Rotterdam-West leren kinderen lezen, schrijven, rekenen en waar bijvoorbeeld de Deltawerken liggen. Maar er is meer. De basis is breder. Vrijeschoolonderwijs in Rotterdam-West is onderwijs dat zowel het hoofd, het hart als de handen aanspreekt. We geven vakken als toneel, euritmie, muziek en schilderen. We bakken brood en spelen in de natuur, want leren doe je met je hele lijf!


De vrijescholen in Zuid-Holland zijn in 2011 gaan samenwerken om sterker te staan. De Stichting SVZH vormt het bevoegd gezag van acht vrijescholen. Samen staan we financieel sterker. Samen organiseren we de verbetering van de onderwijskwaliteit door bijvoorbeeld een eigen auditsysteem. Samen zorgen we voor de scholing en ontwikkeling van onze medewerkers in de SVZH academie. Samen kunnen we een aantrekkelijk personeelsbeleid voeren en kunnen we de vraag naar nieuwe leraren beter aan. Samen zorgen we voor goede onderwijshuisvesting. En samen kunnen we ervoor zorgen dat er effectief aan wet- en regelgeving wordt voldaan ten aanzien van sturing en verantwoording.

De Samenwerkende Vrijescholen Zuid-Holland heeft scholen in Den Haag, Delft, Rotterdam (3x), Krimpen aan den IJssel, Dordrecht en Oud- Beijerland.
Kijk voor meer informatie over de scholen en contactinformatie op onze website : https://www.svzh.nl/scholen/
Kijk voor al onze vacatures op: https://vrijeschoolleerkracht.svzh.nl/vacatures